05
Αυγούστου
2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Ν.Π.Θ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΟΗΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ Ρ/Κ

Θεσσαλονίκη, 5.11.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΛΟΗΓΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ Ρ/Κ

Το Λιμάνι Θεσσαλονίκης την τελευταία 10ετία ταλαιπωρείται από κάθε είδους απεργία είτε λόγω της ιδιωτικοποίησης (18 μήνες) είτε λόγω των μέτρων των μνημονίων.

Κάθε απεργία δημιουργεί σε αυτό ένα τεράστιο πλήγμα σε σύγκριση με τα άλλα Ελληνικά Λιμάνια που όλα είναι στην ενδοχώρα ενώ αυτό έχει και τον κίνδυνο ανταγωνιστικών λιμανιών των όμορων Χωρών.

Προσπαθούμε , η επαγγελματική τάξη, να επανορθώσουμε την εικόνα και την φήμη του αλλά φευ.

Ως επαγγελματική τάξη που πλήττεται ανεπανόρθωτα απευθυνόμαστε σε εσάς προκειμένου να δώσετε την λύση της λήξεως της απεργίας διότι οι διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες δίδουν εντολή μη προσέγγισης των πλοίων τους στα Ελληνικά Λιμάνια.

Η συμμετοχή των πληρωμάτων των ρυμουλκών αλλά ιδιαίτερα των πλοηγών δίνει στην Θεσσαλονίκη το τελικό χτύπημα απαξίωσης για το Λιμάνι.

Στην ουσία η απεργία τους καταφέρεται εναντίον των υπολοίπων επαγγελματικών τάξεων και κατά της Ελληνικής Οικονομίας.

Φυσικά στηρίζουμε την θέση τους για την αύξηση των πλοηγών αλλά είμαστε αντίθετοι σε κάθε είδους απεργία. Θα πρέπει το Υπουργείο να ενσκήψει στην επίλυση των θεμάτων της πλοηγικής υπηρεσίας για την καλή λειτουργία των Λιμένων τα οποία όμως θέματα δεν θα πρέπει να είναι διαπραγματευτικό αντικείμενο απεργίας. Οι οποιεσδήποτε καθυστερήσεις πλεύρισης των πλοίων σημαίνουν καθυστέρηση διακίνησης των φορτίων με αποτέλεσμα την αύξηση των εξόδων διακίνησής των ή της απώλειας των φορτίων.

Επίσης θα πρέπει να τηρηθεί η διεθνής νομοθεσία που προβλέπει την διαδικασία της πλεύρισης ή του απόπλου των πλοίων που έχουν την τεχνική δυνατότητα (π.χ. Bow Thruster).

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

Εκ της Διοικήσεως του

 

Συλλόγου Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης (Σ.Ν.Π.Θ.)

13
Μαΐου
2014

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΜΕΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι το νέο ΔΣ του ΣΝΠΘ ανακήρυξε και τους υπεύθυνους τομέων οι οποίοι θα είναι και οι αποδέκτες λήψεως των προβλημάτων εκ των συναδέλφων, ανά τομέα, προς επίλυσιν :

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ :                              Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ

Ν. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΘ. ΤΣΙΟΥΚΑΝΑΡΑΣ

Χ. ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Σ.ΕΜΠΟ:                                            Γ. ΚΟΡΝΗΛΑΚΗΣ

Α. ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ

ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ:                                    ΑΘ. ΤΣΙΟΥΚΑΝΑΡΑΣ

Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ

TEΛΩΝΕΙΟ:                                       Γ. ΚΟΡΝΗΛΑΚΗΣ

E. HΛΙΑΔΟΥ

Μ. ΜΩΡΑΪΤΗ

 

Τροφοδότηση RSS

feed-image .

ΣύνδεσηΚαταστατικό Συλλόγου